3ο χλμ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ 26510 93860 6945 392285
Όχι! Διότι οι εργοστασιακές βαφές είναι τόσο ανθεκτικές και εύκαμπτες σε εντυπωσιακό βαθμό. Η μέθοδος του PDR είναι ο μόνος τρόπος επέμβασης εάν ο στόχος είναι το εργοστασιακό χρώμα.
Φυσικά και όχι! Από την στιγμή που επισκευαστεί σωστά με την μέθοδο του PDR, δεν ξαναεμφανίζεται ποτέ! Στα βαθουλώματα που επισκευάζονται με τον κλασικό τρόπο (τρίψιμο-στοκάρισμα-βάψιμοο) μετά από καιρό φαίνεται ένας κύκλος γύρο από το στοκάρισμα το οποίο προδίδει την παρέμβαση. Αυτό ποτέ δεν θα συμβεί στην περίπτωση που επέμβουμε με το PDR.
Το πιο σημαντικό όφελος είναι η ποιότητα. Αυτός ο τρόπος επαναφοράς είναι ο ποιο κοντινός στο ανώτερο επίπεδο εξαφάνισης του βαθουλώματος. Δεν χρειάζεται να παραμένει το όχημα 2-3 μέρες μέσα στο συνεργείο. Από την στιγμή που μπορεί να γίνει η επισκευή σε διάστημα 1-3 ώρες το πολύ. Τις περισσότερες φορές το κόστος για τα ποιο πολλά μικρά χτυπήματα ανέρχονται από 100 € -200 € ή και παραπάνω. Με την μέθοδό μας πολλές φορές, η διαφορά μπορεί να είναι οικονομικότερη έως και 50 % -60 % λιγότερο.
Όχι! Οι ποιο σημαντικοί τομείς για να επέμβεις με την μέθοδο του PDR ειναι το βάθος και το σημείο. Τα βαθουλώματα που μπορούν να επισκευαστούν δεν πρέπει να είναι πολύ μυτερά γιατί σε αυτά έχει υποστεί διαστολή η λαμαρίνα.
Πάντα αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το πρώτο που μας τραβάει είναι η εικόνα του. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν ένα αυτοκίνητο από την εμφάνισή του. Σίγουρα σκέφτονται ότι το όχημα είναι συντηρημένο και περιποιημένο σωστά. Οι έμποροι και οι πωλητές το γνωρίζουν καλά αυτό. Γνωρίζουν επίσης ότι με την μέθοδο αυτή προετοιμάζοντας ένα αυτοκίνητο για πώληση, επιτυγχάνουν ποιότητα επισκευής (εργοστασιακό χρώμα) και οικονομία. Για αυτό έχουμε πολλούς εμπόρους πελάτες.
Από την στιγμή που θα σας το υποσχεθούμε ΝΑΙ!  Δεν μας πληρώνεται εάν δεν παραλάβετε το όχημά σας όπως συμφωνήσαμε. Σίγουρα υπάρχουν βαθουλώματα που μπορεί να είναι σε σημεία που δεν έχουμε την πρόσβαση όπως π.χ. στις άκρες, στις γωνίες με μεγάλη κλήση, στους μασπιέδες. Όσο και να ακούγεται απίθανο τα βαθουλώματα που είναι επάνω σε νεύρα στο 90 % γίνονται.
Έχει γίνει κοινή πρακτική από πολλούς τεχνικούς να τρυπούν σε πολλά μέρη του οχήματος όπως στις πόρτες, στα φτερά , στα καπό, στα πλαϊνά, για να έχουν πρόσβαση στο σημείο που θα επέμβουν. Αυτό γίνεται γιατί οι περισσότεροι τεχνικοί δεν έχουν την εμπειρία και την τεχνική του φανοποιού. Είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι εμείς ως φανοποιοί αρχικά γνωρίζουμε και εσωτερικά την κατασκευή του αυτοκινήτου. Τις περισσότερες φορές δεν ενημερώνεται ο πελάτης για αυτό. Εμείς από την στιγμή που θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να μην τρυπήσουμε το αυτοκίνητο, θα σας ενημερώσουμε ότι πρέπει να ανοιχτεί μία μικρή τρύπα την οποία θα κλείσουμε με ειδική τάπα και διασφαλίζοντας ότι δεν θα έχουμε  στο μέλλον σκουριά.  Η απόφαση εξαρχής για τρύπημα ή όχι είναι δική σας.
Βεβαίως! Προσφέρουμε σημαντικές εκπτώσεις για πολλά βαθουλώματα, όπως επίσης και για περισσότερα από ένα αυτοκίνητα.